Soha ne vegyen használt autót GARANCIA és ÁLLAPOTFELMÉRÉS  nélkül!
Amit a sok éves tapasztalat alapján, jó tanácsként ajánlunk mindenki figyelmébe, aki használt autót szeretne vásárolni:
LEHETŐSÉG SZERINT MAGYARORSZÁGI AUTÓT VÁLASSZON! Sajnos soha nem látott mennyiségben érkeznek a használt autók külföldről országunkba. Külföldön egy jó autó drágább mint itthon és arra még rájön a honosítás, a behozatal minden költsége, tehát eladási célra egyértelműen nem éri meg behozni egy keveset futott, sérülésmentes és jó autót. Eladási célra külföldről túlnyomó többségben a sokat futott vagy összetört autók jönnek be fillérekért, a többit mindenki tudja. Külföldről kizárólag saját célra éri meg behozni autót de az a végén sokkal többe fog kerülni, mintha itthon venne valaki egy valóban jó és leinformálható, garantált km futású, magyarországi autót. Egy használt autó ára minden esetben tükrözi a valós km futást és az esetleges múltbéli sérüléseket és a minőséget! Az itthoni autók km futása és eredete leinformálható, sokkal kisebb a mellényúlás esélye. Azonban egy jó és keveset futott használt autó értelemszerűen itthon is jóval drágább, mint a sokat futott vagy biztosítóztatott, törött társai.
Minden autónkat még megvásárlás előtt leinformáljuk a KEKKH és JSZP (központi gépjárműadat) nyilvántartásból és kizárólag akkor vásároljuk meg, ha az adott autóval minden rendben van, azaz a km soha nem volt visszatekerve, per-és tehermentes az autó és kőrözés alatt sem szerepel. Ezt a dokumentumot természetesen odaadjuk az autóhoz.
Nem minden esetben jelent garanciát a futásteljesítmény valódiságára, sajnos sok esetben a szervizkönyvet utólag állítják ki, túlnyomó többségben a külföldről behozott autók esetében van így de magyarországi autónál is van rá példa. Ha nincs meg az autó szervizkönyve, akkor MINDEN ESETBEN kötelezően érdemes az autót legalább a KEKKH és JSZP adatbázisból is leinformálni. Ha megvan a könyv, de nincs vezetve vagy tényleg véletlenül elveszett azonban az autó leinformált és minden rendben van vele, nem származik hátránya amiatt, hogy nem szervizkönyves, tehát nincs semmi jelentősége, nyugodtan megvásárolható. Összességében ennyit érdemes megfogadni tanácsként az autók szervizkönyvével kapcsolatban. Akár van-akár nincs, akár vezetve van-akár nem, az autót minden esetben tanácsos leinformálni, legalább a KEKKH és JSZP nyilvántartásból (természetesen ezt csak a magyarországi autók esetében lehet megtenni, külföldi autók adatbázisával sajnos még mindig nincs megbízható és hitelesen összekötött rendszer). Mi ezt minden esetben megtesszük és az erről szóló dokumentumot/igazolást adjuk az autóhoz.
Bárhol nézte is ki autóját, mindenhol, minden esetben ajánlott elkérni a fetsékmérőt! Amennyiben magánszemélyhez megy autót nézni, kérjen kölcsön ismerősétől vagy vigyen magával autószerelőt vagy olyan ismerőst, aki körbe tudja mérni az autót. Sajnos (tisztelet a kivételnek) nagyon sok esetben a magányszemélyek azok, akik nem szokták beismerni az autó múltbéli, sokszor meglehetősen durva sérüléseit. Amennyiben autókereskedésbe megy autót nézni, ott könnyebb a helyzet. Minden autókereskedőnek KELL rendelkeznie festékmérővel. Ha nincs, akkor ő sem tudja mit árul, ha pedig nem hajlandó odaadni, akkor onnan célszerű távozni, mert nyilván valóan törött autóval állunk szemben. Mi minden esetben körbemérjük az autót a vásárló előtt és hivatalos festékréteg vastagság mérési jegyzőkönyvet is adunk az autóhoz, ami az adás-vételi szerződés elválaszthatatlan részét képezi.
Olyan használt autó nincs, amire semmit nem kell költeni! MINDEN használt autóra költeni kell, csak van, amelyikre többet és van amelyikre kevesebbet. A kopó alkatrészek cseréjére azonban mindig számolni kell, miután használt autóról van szó, ezért kerül jóval kevesebbe, mint egy 0 km-es szalonautó. Ha valaki olyan használt autót keres, amire semmit nem kell költeni és minden új rajta, sajnos soha nem fog megfelelő autót találni. Több éves használt autóról lévén szó kopó alkatrészek cseréje soha, semmi esetben NEM ok sem alkura sem szavatossági igények támasztására, hiszen nyilván valóan azt az autót már használták, több éve fut az utakon és nyilván valóan kopott, mint a neve is mutatja "használt", a vételár is ennek megfelelően van megállapítva. Ezért kerül milliókkal kevesebbe, mint egy 0 km-es új autó. Ettől még az adott autó lehet tökéletes és értékes. Nekünk minden autónk az országos szinten elismert Bosch Szervizben egy másfél órás, mindent átfogó műszaki átvizsgáláson megy át, beleértve a műszeres diagnosztikát és a festékréteg vastagság mérést is így minden autónk hivatalos rétegvastagság mérési jegyzőkönyvvel és hivatalos műszaki állapotlappal is rendelkezik, mely dokumentumok az adás-vételi szerződés részét képezik. Így biztosan tudjuk, mit árulunk, nem lehet szó eltitkolt vagy rejtett hibáról, sem eltitkolt múltbéli sérülésekről. Ezen felül megvásárlás előtt lehetőség van szabadon választott bevizsgáltatására is Dunakeszin belül bárhol illetve hozott autószerelővel bármelyik autónk a helyszínen is nyugodt lelkiismerettel átvizsgáltatható!
Sajnos használt autó vásárlásakor fennáll annak a veszélye, hogy az adott autó nem tehermentes. Ilyenkor az új tulajdonos nem tudja nevére íratni az autót, lefoglalhatják és több százezres sőt akár milliós teher is a nyakába szakadhat. Nálunk ettől sem kell tartani,mert akár saját autóinkról van szó, akár bizományos értékesítésről, kivétel nélkül csak olyan autókat kínálunk, amit a központi gépjárműadat nyilvántartásból leinformáltunk és minden rendben van vele.
Körültekintően vásároljunk autót olyan személytől, ahol az eladó nem maga a tulajdonos. A külföldről behozott autók 90%-a így kerül értékesítésre. Ilyen esetben sem a km valódisága nem garantálható, sem az autó tehermentessége, szavatosságra pedig semmi esetben sem számíthat a vevő, hiszen a valódi tulajdonost soha nem foga megtalálni és miután az eladó nem a tulajdonosa az autónak, így szavatosságot rajta keresztül sem tud érvényesíteni. Kizárólag hivatalosan bejegyzett és már hosszabb ideje működő, leinformált autókereskedő cégtől és magától a tulajdonostól (személyi igazolvány, lakcím kártya) szabad autót vásárolni. Kivételt képez az az autókereskedő cég, aki megbízási szerződéssel, bizományba árulja a gépjárművet. Ilyen esetben mindig kell lennie egy bizományosi szerződésnek! A szavatosság azonban ilyen esetben sem a kereskedőt terheli.
Magánszemélytől sem biztonságosabb autót venni. Sajnos a legtöbb esetben nem vallják be sem az autó hibáit, sem a múltbéli sérüléseit. Nagyon sok esetben első tulajdonosként is esküsznek rá, hogy az autójuk balesetmentes, nem volt törve és amikor előkerül a festékmérő, akkor jut eszükbe, hogy összetörték az autót. Sajnos ugyanez igaz az eltitkolt hibákra is. Miután a törvény a magánszemélyeket védi és nagyon nehéz érvényesíteni az egyébként törvényesen előírt 1 év műszaki szavatossági kötelezettséget feléjük, így a hibákat is letagadják. Természetesen vannak becsületes magánszemélyek is, de a napi tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon kevesen vannak. Összességében inkább érdemes egy már hosszabb ideje működő, leinformált és megbízható használtautó-kereskedéstől autót vásárolni és mindemellett ha a kereskedő ezt nem teszi meg úgy, mint Mi, akkor minden esetben a JSZP-ből leinformálni és körbemérni, bevizsgáltatni! Nálunk a műszaki bevizsgálás, a körbemérés és a leinformálás is megtörténik, mindenről hivatalos dokumentumot kap a kedves ügyfél.

Reméljük, sikerült néhány jó tanácsot adni és aki megfogadja de legalább is megfontolja, biztosan nem fog csalódni.


Legújabb autóink